Vervanger voor Roundup?

Jazeker, Onkruidzout. Veiliger in gebruik als Roundup!

Wat is er aan de hand?

Chinese onderzoekers zeggen een verband te hebben aangetoond tussen het gebruik van glyfosaat (o.a. via het middel Roundup) en de ziekte van Parkinson.

De onderzoekers zijn verbonden aan het neurologische instituut van de universiteit van Shanghai. Ze hebben hun studie gepubliceerd in het tijdschrift Neurotoxicology & Teratology.

De Tweede Kamer heeft in 2011 al de motie Grashoff (Groen Links) aangenomen, waarin wordt gepleit voor een verbod op het gebruik van glyfosaat in de openbare ruimte en particuliere tuinen. Deze motie komt in juni aan bod als de Tweede Kamer het Actieplan duurzame gewasbescherming behandelt.

bron: http://www.tuinenlandschap.nl/inhoud-tu … -parkinson

U bent op zoek naar een goede vervanger voor Roundup?onkruidzout advertentie logo

Steeds vaker wordt onkruidzout gebruikt als alternatief… maar  is dat onkruidzout nou echt zo goed?

Onkruidzout moet ca. 4x per jaar worden gestrooid voor een onkruidvrij terras. Dus het moet wat vaker worden ‘bijgehouden’. Daarnaast mag het niet tussen de gewone planten komen, die kunnen, net als het onkruid, niet tegen het onkruidzout. Logisch natuurlijk, daar sproeide u ook geen Roundup.

Maar het grote voordeel is dat het onkruidzout een fractie kost wat andere onkruidbestrijdingsmiddelen kosten! Het is zuinig in gebruik en effectief tegen onkruid. Het is het een goede vervanger voor Roundup om onkruid te verwijderen en te voorkomen.

Op www.onkruidzout.nl kunt u een keuze maken tussen kleinere hoeveelheden onkruidzout tot aan volle pallets toe.

Tennisverenigingen kopen in ieder geval massaal het onkruidzout voor het onkruidvrij houden van de banen en paden. Veel voor weinig en effectief!

Naar bestellen >>

Scroll naar boven